Mobiliteit9 jun '17 10:41

Pomphouders zien pickup-points en foodtrucks langs de snelweg niet zitten

Auteur: Daphne Buskoop

Je boodschappen ophalen bij een pickup-point, of een quinoa burger halen bij een foodtruck, allemaal langs de snelweg. Als het aan Rijkswaterstaat ligt kan dit straks. Tankstationhouders zijn minder enthousiast.

Rijkswaterstaat wil bedrijven en diensten vergunningen gaan verlenen op solitaire verzorgingsplaatsen, die grasveldjes langs de snelweg met een picknicktafel. Herman van Eck van de belangenvereniging voor tankstation-ondernemers legt uit waarom hij hier tegen is: ‘Volgens de afspraken die wij als tankstationhouders hebben met de overheid mogen er geen extra stations bijkomen, zeker niet daar waar het commerciële activiteiten betreft die onze belangen kunnen schaden.’ Hij is bang dat restaurants en andere voorzieningen een te grote concurrent worden voor de winkels bij de tankstations.

Om de zoveel jaar worden tankstationlocaties geveild. De hoogste bieder mag die locatie dan voor een bepaalde tijd uitbaten. Van Eck: 'Je kunt je voorstellen dat het niet gewenst is dat er een nieuwe locatie herrijst net voor de locatie waar je een bod op hebt gedaan.'

Reactie Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat laat in een reactie weten rekening te houden met de verkregen rechten van bestaande vergunninghouders. Dat betekent dat er tot 2024 geen nieuwe locaties voor benzinestations langs de snelweg komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen