Mobiliteit16 jun '17 12:34Aangepast op 16 jun '17 13:03

NS-medewerkers leggen maandagochtend het werk neer

Auteur: Wesley Schouwenaars

De ochtendspits van aankomende maandag kan voor een deel van de Nederlandse treinreizigers moeizaam gaan verlopen. Leden van FNV Spoor leggen tussen 05:00 en 09:00 uur het werk neer op de stations Den Haag Centraal en Zwolle, waardoor er mogelijk minder of geen treinen rijden vanaf die stations.

Foto ANP
Foto ANP

De actievoerders willen dat de NS weer meebiedt op de concessies voor regionale lijnen. Ook willen ze dat de NS stopt om werkgelegenheid uit de regio’s te halen en dat de vervoerder de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer houdt.

Naast de eisen rondom het regionale vervoer en de werkgelegenheid willen de NS-werknemers dat er twee conducteurs worden ingezet op alle dubbeldekkers. Dat meldde de vakbond vandaag. 'We zitten al anderhalf jaar tegenover de directie aan tafel en al anderhalf jaar is er geen enkele beweging bij de NS', zei bestuurder Henri Janssen van FNV spoor.

NS betreurt acties

De NS heeft inmiddels gereageerd op de voorgenomen acties. Het spoorbedrijf had gehoopt om met de vakbond in gesprek te blijven. 'We betreuren het dat ondanks eerdere verzoeken tot inhoudelijk overleg er nu toch voor acties is gekozen. We zagen en zien nog steeds voldoende aanknopingspunten om met de FNV in gesprek te blijven', aldus een woordvoerder van de NS. De vervoerder zegt er alles aan te gaan doen om de hinder voor reizigers te beperken, onder andere door het verstrekken van reisinformatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen