Mobiliteit4 sep '17 14:29

Zonder 'kedeng kedeng' over de A10 West

Auteur: BNR Webredactie

Nederland is terug van vakantie, de scholen zijn weer begonnen en dus forenst iedereen weer een eind weg. Op veel plekken is deze zomer aan de weg gewerkt. Bijvoorbeeld op de A10 West.

ANP
ANP

Was de A10 West afgelopen donderdag nog de hel op asfalt met lange files, nu ligt alles er strak en fris bij. Het werk was ook nog eens twee dagen eerder klaar dan gepland. 'We hebben prachtig weer gehad, alles zat mee', zegt Ricardo Nuijens van Rijkswaterstaat. 'We hebben gezien dat het echt helpt als je goed samenwerkt en met zijn allen goed plant en van tevoren nadenkt: wat moet ik doen, waar moet ik wat doen? Al met al heeft de goede samenwerking ertoe geleid dat we eerder open konden.' Nuijens vertelt dat er ook afspraken waren met de omwonenden, om voor hen de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

De A10 West was na 16 jaar toe aan groot onderhoud. In de afgelopen weken werd niet alleen het asfalt vervangen, maar werden ook voegen in bruggen en viaducten vernieuwd, werden matrixborden en andere technologie vervangen en werd de waterafvoer verbeterd.

Minder files?

Zorgen de verbeteringen ook voor een vermindering van de files? Nuijens: 'Wat je wel merkt als een weg versleten is, is dat er wat meer hobbels en gaten zijn. Dat kan ertoe leiden dat mensen anders reageren. Maar door deze werkzaamheden gaan we niet meer of minder files krijgen, het is gewoon puur voor de rijkwaliteit.'

Gerelateerde artikelen