Mobiliteit5 okt '17 08:55

Van de Canta zijn we nog lang niet af

Auteur: BNR Webredactie

Er leek een einde te komen aan de iconische brommobiel maar de schrik van het fietspad, de rode 'pausmobiel' ,ofwel de Canta, krijgt een opvolger!

(Foto: ANP)

Hij is rood, populair onder jongeren en voor sommigen de schrik van het fietspad. De Canta. Eerder leek het erop dat er na twee decennia een einde kwam aan dit iconische brommobiel. Maar vandaag wordt dan toch de opvolger gepresenteerd, na een ontwikkelperiode van zeven jaar. Twee maanden gelden werd gestopt met de productie van de oude Canta, en vanaf dat moment rolden de eerste moderne versies van de band.

Nee, hij komt niet zomaar uit de kast rollen, zegt Frank Vermin, eigenaar Waaijnberg Mobiliteit, de fabrikant van de Canta. 'We hebben gewoon een nieuw product ontwikkeld en daar een leuke publiciteitsstunt aan gekoppeld.' De naam blijft, maar aan de vormgeving is goed te zien dat we inmiddels twintig jaar verder zijn. 'Het is echt een heel leuk 2017-2018-voertuig geworden. De nieuwe kun je krijgen als volledig elektrisch, maar ook nog steeds als benzine-uitvoering, met nog steeds dezelfde - schone - Honda-motor.'

Lees ook: Tijd om afscheid te nemen van de Canta


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen