Mobiliteit7 dec '17 17:10

Meer treinen door nieuwe dienstregeling

Auteur: Jeroen Stans

De nieuwe dienstregeling op het spoor zorgt dagelijks voor 130 extra treinen. Dat betekent een grote kans op een zitplaats, stelt een tevreden staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur, D66). De nieuwe dienstregeling gaat zondag in.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (ANP SANDER KONING)

Veel reizigers profiteren van het nieuwe spoorboekje, zo schrijft Van Veldhoven aan de Tweede Kamer. Dagelijks zullen er ongeveer tachtig Sprinters en vijftig Intercity's het spoor op worden gestuurd.

De grootste wijziging in de dienstregeling van komend jaar is de introductie van het 'hoogfrequent spoor' op de lijn Amsterdam - Utrecht - Den Bosch - Eindhoven. Op dat traject rijdt vanaf zondag iedere tien minuten een Intercity. Daarnaast rijden er in de spits om de tien minuten Sprinters tussen Utrecht en station Houten Castellum. Daardoor, zo stelt de staatssecretaris, hebben reizigers ook een grotere kans op een zitplaats in de trein.

Internationaal

Tegenvallers zijn er ook op het spoor, vooral voor de reiziger die snel de grens over wil. Want de IC Brussel blijft voorlopig nog over het reguliere spoor rijden. Wanneer de trein eindelijk tussen Amsterdam en Brussel over de hogesnelheidslijn gaat rijden is onbekend. En ook de start van de snellere spoorverbinding tussen Amsterdam en Londen met de Eurostar is weer uitgesteld. Een startdatum daarvoor 'is momenteel nog niet bekend.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen