Mobiliteit13 sep '18 15:58Aangepast op 13 sep '18 16:21

De Nederlandse verkeersdeelnemer moet 'MONO' worden

Auteur: BNR Webredactie

'Ik ben even MONO.' Als je dat teruggestuurd krijgt van iemand die je appt, dan weet je dat diegene even op het verkeer aan het letten is. Een beetje naar het model van de BOB-campagne zijn veertig verkeersorganisaties vandaag een langjarige campagne tegen appen in het verkeer gestart.

'Mono staat eigenlijk voor alleen. Dat is precies wat we willen uitstralen in het verkeer', zegt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. 'Dan moet je maar één ding tegelijk doen en dat is op het verkeer letten.' Alphons Knuppel van Veilig Verkeer Nederland vult aan: 'Het moet eigenlijk normaal worden dat je niet je smartphone gebruikt als je aan het verkeer deelneemt.'

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op het Plein tijdens de start van de campagne Aandacht in het verkeer. De campagne vraagt aandacht voor veilig gebruik van smartphones in het verkeer.
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op het Plein tijdens de start van de campagne Aandacht in het verkeer. De campagne vraagt aandacht voor veilig gebruik van smartphones in het verkeer. ( ANP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen