Mobiliteit14 sep '18 09:53Aangepast op 8 okt '18 12:40

BNR Fiets Challenge - laat de auto staan en win een fiets

Auteur: BNR Webredactie

Tijdens de Mobility Week (24 - 28 september) lanceert BNR een nieuwe rubriek binnen Spitsuur (ma-do van 16.00 - 19.00): Spitsbrekers. In Spitsbrekers gaan we op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven om de files te omzeilen. BNR neemt zelf het voortouw met de Fiets Challenge en lanceert Vrijdag Fietsdag. Ook 'nummert' BNR de #vrijmibo 'om' tot #fiemibo.

Wat doe jij aan het fileprobleem? Doe mee met de BNR Fiets Challenge. In deze challenge roepen we onze luisteraar op een week de auto te laten staan en in plaats daarvan de BNR-fiets te pakken.

Dit zijn de deelnemers die op een elektrische BNR Fiets gaan rijden

 • Olav Wagenaar
 • Laura Rijks
 • Jeroen Marcus
 • Marrit Cnossen

 • Roos Abelman stapt ook op de fiets

  Roos Abelman van Spitsuur gaat de uitdaging al aan. Van 24 tot en met 28 september stapt zij niet in de auto, maar op de fiets en rijdt 20 km heen en 20 km terug. En wie krijgt zijn afdeling op Vrijdag Fietsdag op de pedalen?

  Vrijdag Fietsdag en de #vrijmibo wordt #fiemibo

  BNR selecteert uit alle aanmelders een aantal fietsers die een elektrische BNR VanMoof fiets in bruikleen krijgen. Zo ervaren zij hoe het is om in plaats van de auto met een elektrische fiets naar het werk te gaan en zo de files te vermijden én te verminderen. En wie weet brengt dat HR-afdelingen op innovatieve ideeën. We lanceren tegelijkertijd de Vrijdag Fietsdag en roepen zoveel mogelijk mensen op om op vrijdag met de fiets naar het werk te gaan. Daarmee wordt de #vrijmibo omgenummerd tot #fiemibo (en dan fiets je de bitterbal er meteen weer af).

  Gerelateerde artikelen