Mobiliteit21 sep '18 16:40Aangepast op 25 sep '18 12:07

Kickoff BNR Mobility Week door minister Van Nieuwenhuizen

Auteur: BNR Webredactie

Minister Cora van Nieuwenhuizen opent de traditionele Mobility Week van BNR Nieuwsradio. De hele week zenden we uit vanaf de belangrijke verkeerspunten in Nederland, en we dagen de BV Nederland uit om het fileprobleem op te lossen.

Mobility Week: Big Five op locatie

De studio BNR’s Big Five van de Mobiliteit wordt tijdens de Mobility Week tussen 24 en 28 september dagelijks op een belangrijk knooppunt opgebouwd. Roelof Hemmen trapt maandag om 10:00 uur de week af met Minister Cora van Nieuwenhuizen, vanuit La Place in het brugrestaurant over de A4 bij Hoofddorp.

Wie & Waar

24 september, 10:00 uur: La Place in het brugrestaurant over de A4 bij Hoofddorp. Te gast: Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat

25 september, 10:00 uur: Hoofdkantoor ProRail in Utrecht. Te gast: Pier Eringa, president-directeur Prorail.

26 september, 10:00 uur: Hoofdkantoor ANWB in Den Haag. Te gast: Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB.

27 september, 10:00 uur: Amsterdam CS. Te gast: Roger van Boxtel, president-directeur NS.

28 september, 10:00 uur: Lelystad Airport. Te gast: Thijs Emondts, general-manager Uber Nederland.

Lelystad Airport

Naast BNR’s Big Five worden vrijdag 28 september ook BNR Zakendoen en The Friday Move uitgezonden vanaf Lelystad Airport. In BNR Zakendoen is onder meer Hanne Buis te gast, CEO van Lelystad Airport, om te discussiëren over wat er nog moet gebeuren voor een soepele opening in 2020.

Spitsbrekers

Tijdens de Mobility Week wordt ook het platform Spitsbrekers gelanceerd. Dat is een nieuwe competitie, online en op de zender, waar ondernemingen worden uitgedaagd een bijdrage te leveren aan de vermindering van files in Nederland. Partners van Spitsbrekers zijn ANWB, ALD Automotive en MoveMove. Spitsbrekers is elke donderdag te beluisteren tijdens Spitsuur op BNR Nieuwsradio om 17.20 uur. Meer informatie is te vinden op spitsbrekers.nl

BNR Fiets Challenge met Vrijdag Fietsdag

Als onderdeel van Spitsbrekers roept BNR managers, professionals en ondernemers op om een week lang met de fiets naar het werk te gaan. Vier deelnemers hebben een elektrische BNR VanMoof fiets in bruikleen gekregen en gaan van 24 - 28 september op de fiets naar het werk. Spitsuur-presentator Roos Abelman gaat ook deze uitdaging aan. Tot slot introduceert BNR de Vrijdag Fietsdag. Lees mee op bnr.nl/fiets.

Gerelateerde artikelen