Mobiliteit14 jan '19 10:55

'Harde Brexit gaat voor enorme verkeerschaos zorgen rond Rotterdam'

Auteur: BNR Webredactie

Mocht er geen akkoord voor een zachte Brexit komen, dan gaat er een enorme verkeerschaos in Zuid-Holland ontstaan, zo is de vrees. Vrachtwagencontroles in de Rotterdamse haven gaan veel meer tijd in beslag nemen dan voorheen, en als gevolg daarvan zullen grote files ontstaan, zegt Bas Janssen, directeur van Deltalinqs, belangenorganisatie van bedrijven in de Rotterdamse haven.

Ondanks dat het kabinet het besluit heeft genomen om veel emer douaniers te werven, is de fysieke infrastructuur simpelweg niet toereikend, zegt Janssen. 'Het gaat om de weg, voldoende parkeerplaatsen.' Hij ziet een doemscenario waar vrachtwagens op de snelweg staan te wachten tot ze de ferry op kunnen. Dinsdag stemt het Britse Lagerhuis over de Brexit.

2008-09-25 00:00:00 ROTTERDAM - Het Rail Service Center Rotterdam in het Botlekgebied, een overslagbedrijf gespecialiseerd in het overzetten van containers, wissellaadbakken en opleggers van en op shuttletreinen. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT
2008-09-25 00:00:00 ROTTERDAM - Het Rail Service Center Rotterdam in het Botlekgebied, een overslagbedrijf gespecialiseerd in het overzetten van containers, wissellaadbakken en opleggers van en op shuttletreinen. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT ( ANP XTRA)

Gerelateerde artikelen