Mobiliteit24 jul '19 18:39Aangepast op 24 jul '19 19:57

180 geannuleerde vluchten op Schiphol; storing mogelijk tot donderdagochtend

Auteur: BNR Webredactie

Voor veel reiziger op Schiphol kan het een lange nacht worden. Vliegtuigen op Schiphol kunnen door een storing al uren niet tanken. Waarschijnlijk duurt de storing nog tot donderdagochtend.

Dit liveblog is gesloten

19:50: Schiphol meldt dat er al 180 vluchten zijn geannuleerd. Veel passagiers hoeven zich geen zorgen te maken over een slaapplaats, als hun vlucht geannuleerd is. Zij zullen door hun luchtvaartmaatschappij ondergebracht worden in hotels, aldus de NOS. Reizigers die daar geen gebruik van kunnen maken wordt een veldbed toegewezen.

19:25 | Inmiddels is het niet uitgesloten dat de storing op Schiphol tot donderdagochtend kan duren.

19:10 | Al 147 vluchten zijn op Schiphol geannuleerd vanwege de tankstoring.

18:50 | Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben ruim veertig vluchten geannuleerd. Het totale aantal vluchten is op Schiphol inmiddels teruggebracht tot een derde van het normale.

Sinds 13:00 uur vanmiddag is er een storing bij het tankbedrijf dat de vliegtuigen op Schiphol voorziet van brandstof. Op het moment van schrijven zijn er al 84 vluchten geannuleerd en zijn alle vluchten vertraagd, volgens Hans van Kastel, woordvoerder van Schiphol: 'De exacte oorzaak is nog niet bekend, maar het gevolg is wel dat er niet getankt kan worden op Schiphol. Er vertrekken wel weer een aantal vluchten, dat komt omdat luchtvaartmaatschappijen door hebben dat er een storing is en vooraf al extra tanken.'

Op dit moment is het druk op Schiphol, onder andere vanwege de vakantieperiode: 'Mensen zijn aan het wachten in de hoop dat er vanavond nog vertrokken kan worden', aldus Van Kastel. Veldbedden voor passagiers die moeten overnachten op Schiphol worden klaargemaakt.

De vliegtuigen op Schiphol worden, wanneer er geen storing is, getankt door het externe bedrijf Aircraft Fuel Supply.

SCHIPHOL-KLM personeel volgt het aftanken van een Fokker 70 Cityhopper met biobrandstof.
SCHIPHOL-KLM personeel volgt het aftanken van een Fokker 70 Cityhopper met biobrandstof. ( ANP)

pho


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen