Mobiliteit23 sep '19 16:55Aangepast op 7 feb '20 13:31

Diesel rijden met een schoon geweten

Auteur: BNR Webredactie

Deze hele week staat bij BNR in het teken van mobiliteit. Verslaggever Harmen van der Veen gaat op pad met de Mobility Bus, op zoek naar manieren om met een schoon geweten van A naar B te gaan. Verslaggever Harmen van der Veen bezoekt Autoservice Van Stijn in Arnhem. Van vader en zoon Bram en Roel van Stijn.

De verkoop van dieselauto's keldert als een gek.: in twee jaar tijd is deze meer dan gehalveerd. En dat merken niet alleen de verkopers, ook aan de onderhoudsgarages gaat het niet ongemerkt voorbij. Ze zien meer en meer dat de dieselauto uit de gratie is. Automonteur Bram van Stijn uit Arnhem houdt moedig stand, met nu nog een oude Volvo diesel onder zijn handen.

BNR MobilityWeek 2019: Lees er hier alles over

Luister ook | Verkoop oude dieselauto's stijgt door roettaks

(Beeld: YouTube)

Het is een heikel thema: dieselschaamte grijpt uitbundig om zich heen, terwijl nieuwe dieselmotoren volgens garagehouder Roel van Steijn relatief schoon zijn. 'Als je ziet wat er uit de uitlaat komt, dan lijkt het een stuk schoner. Technisch gezien is er een hoop aan gedaan om dat ook voor elkaar te krijgen. En niet op een manier waar ik per se heel blij mee ben.' Want, om kort te gaan: roet blijft roet. 'Een roetfilter maakt van hele grote, zichtbare roet eigenlijk alleen onzichtbare, kleine stukjes roet.'

Zie je de BNR Mobility Bus ergens rijden of staan? Maak een foto en deel op social media met #BNRmobilityweek, en maak kans op leuke mobility-gadgets.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen