Mobiliteit25 sep '19 16:51

'Verschillen in milieuzones zijn ongewenst'

Auteur: BNR Webredactie

Dat milieuzones van elkaar afwijken is ongewenst. Dit zegt de Arnhemse wethouder Roeland van der Zee tegen verslaggever Harmen van der Veen. Van der Zee noemt het een oproep aan zijn partijgenoot minister Cora van Nieuwenhuizen al zegt hij erbij dat die oproep eigenlijk niet nodig is 'want ze zijn er al mee bezig'. 'We hebben er op geanticipeerd dat dit op 1 januari aanstaande zal worden ingevoerd, maar ik weet niet of dat zo snel gaat gebeuren'.

Volgens Van der Zee is met de coalitievorming afgesproken dat de uitbreiding met personenauto's zal worden doorgevoerd per 1 januari, maar dat die verder niet strenger zal worden. 'We gaan geen andere vervoermiddelen toevoegen, geen brommertjes, we gaan het gebied niet uitbreiden'.

Deze hele week staat bij BNR in het teken van mobiliteit. Verslaggever Harmen van der Veen gaat op pad met de Mobility Bus, op zoek naar manieren om met een schoon geweten van A naar B te gaan. Vandaag is hij dus in Arnhem.

Zie je de BNR Mobility Bus ergens rijden of staan? Maak een foto en deel op social media met #BNRmobilityweek, en maak kans op leuke mobility gadgets.

Gerelateerde artikelen