Mobiliteit27 sep '19 13:08Aangepast op 27 sep '19 18:28

'Topprestatie dat je Thomas Cook failliet kan krijgen'

Auteur: BNR Webredactie

Hoewel hij het buitengewoon triest vindt, vindt hij het ook een hele prestatie dat Thomas Cook failliet is gegaan. 'Ik kan me niet voorstellen dat we daar niets aan over zullen houden', zegt hoofddirecteur van de ANWB en voorzitter van de Mobiliteitsalliantie Frits van Bruggen in BNR Zakendoen. Van Bruggen is ervan overtuigd dat de reistak van de ANWB met een derde zal kunnen groeien door het marktaandeel over te nemen dat Thomas Cook achterlaat.

Naast kansen ziet Van Bruggen ook uitdagingen. Vooral na de publicatie van het rapport van de Commissie-Remkes. 'Als we zo doorgaan gaat de snelheid van het verkeer naar die van paarden.' Het hele wegverkeer is 6,1 procent van de totale stikstofdepositie, zegt de directeur. De ANWB wil dat de Commissie-Remkes aantoont dat een snelheidsverlaging een werkelijke impact heeft op de totale stikstofuitstoot. Van Bruggen vindt dat het probleem zichzelf zal oplossen doordat tegen 2030 alle wagens die verkocht worden elektrisch moeten zijn.

Knooppunten overbelast

Nederland is onbereikbaar en onveiliger voor fietsers geworden. Daarom moet er dringend geïnvesteerd worden in intelligente oplossingen om verschillende vervoersmodaliteiten beter op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast moeten werknemers op andere tijdstippen gaan reizen om ervoor te zorgen dat knooppunten niet overbelast worden. Met het Deltaplan 2030 van de Mobiliteitsalliantie denkt Van Bruggen het hoofd te kunnen bieden aan de toekomstige uitdagingen op het vlak van mobiliteit. Als de stikstofuitspraak geen roet in het eten strooit.

LUISTER OOK: Commissie-Remkes: maximumsnelheid omlaag bij natuurgebieden

LUISTER OOK: NVB Bouw: 'Helft stilgelegde bouwprojecten kan binnen paar weken worden hervat'

Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, spreekt tijdens het startsein voor de Mobiliteitsalliantie ‘Vooruit’, waarin auto, tweewieler, transport en openbaar vervoer zijn verenigd.
Frits van Bruggen, directeur van de ANWB, spreekt tijdens het startsein voor de Mobiliteitsalliantie ‘Vooruit’, waarin auto, tweewieler, transport en openbaar vervoer zijn verenigd. (ANP LEX VAN LIESHOUT )

Gerelateerde artikelen