Mobiliteit27 sep '19 16:50

'Circuit Zandvoort krijgt in januari F1-licentie'

Auteur: Noud Broekhof

De Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) verwacht dat Circuit Zandvoort in januari een licentie krijgt om een Formule 1-race te organiseren. Dat zegt Maarten van Wesenbeeck, General Manager van de KNAF, in de BNR-podcast The Road to Zandvoort. De KNAF is, als eerste aanspreekpunt van de FIA, nauw betrokken bij het verkrijgen van de licentie.

De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland werd half mei groots aangekondigd, maar zonder Grade 1-licentie mag Circuit Zandvoort geen Grand Prix organiseren. De verbouwing van de racebaan is noodzakelijk. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden aan de baan in de loop van november.

Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort (ANP)

Januari

Van Wesenbeeck spreekt in de podcast van 'serieuze aanpassingen', maar hij verwacht geen problemen met het verkrijgen van de licentie. Die zal volgens hem in januari worden afgegeven. 'Er is de toezegging vanuit de FIA dat op het moment dat wat nu op papier staat daadwerkelijk uitgevoerd wordt dan heeft Zandvoort volgend jaar een Grade 1-licentie', zegt hij.

Officials

De KNAF vormt een belangrijke schakel tussen Circuit Zandvoort en de FIA bij de organisatie van de Dutch Grand Prix. De autosportbond is ook verantwoordelijk voor honderden officials die op het circuit actief zullen zijn tijdens de race.

Luister naar de derde aflevering van The Road to Zandvoort met als gast Maarten van Wesenbeeck, General Manager van de KNAF.

Gerelateerde artikelen