Mobiliteit4 okt '19 08:48Aangepast op 4 okt '19 15:37

KLM en cabinepersoneel komen er niet uit

Auteur: BNR Webredactie

Een loonstijging van zeven procent in een kleine drie jaar tijd is niet genoeg voor de Nederlandse vakbond van cabinepersoneel VNC. Het cao-voorstel van KLM werd door tachtig procent van de leden weggestemd. Acties lijken in de lucht te hangen.

Volgens voorzitter Anette Groeneveld van VNC had de bond een bijzonder kort wensenlijstje: meer loon, met een inzet van vier procent verhoging. KLM noemt de afwijzing onbegrijpelijk, wat Groeneveld op haar beurt ook weer onbegrijpelijk vindt. 'Toen het slechter ging heeft het cabinepersoneel ingeleverd, het cabinepersoneel heeft ertoe bijgedragen dat KLM rendeert, dat de kaspositie weer goed is. Er wordt maximaal geïnvesteerd, alleen niet in de medewerkers. Op enig moment zal je wat aan je personeel moeten doen als je offers vraagt en je werknemers praktisch op een nullijn houdt'.

Actie ligt in het verschiet

Volgens Groeneveld beraadt het cabinepersoneel zich op stappen. 'Een fiks aantal mensen is bezig een actiecomité te vormen. We zullen er alles aan doen om acties te organiseren die de klant zo min mogelijk raken. Wij zijn altijd bereid om te praten, maar we kregen van KLM een eindbod waar niet meer over gepraat kon worden'.

( ANP SANDER KONING)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen