Mobiliteit25 nov '19 18:03

Uber verliest taxilicentie Londen

Auteur: BNR Webredactie

Uber verliest om middernacht zijn taxilicentie in Londen, een van de belangrijkste markten in de wereld voor het bedrijf. De huidige vergunning loopt af en zal niet verlengd worden door de toezichthouder.

Uber heeft ongeveer 45.000 chauffeurs in Londen. In de Britse hoofdstad wordt de app maandelijks door meer dan 3,6 miljoen mensen gebruikt. Daarmee is Londen de grootste Europese markt voor het Amerikaanse bedrijf. Rens Lieman, journalist en schrijver van het boek 'Uber voor alles', denkt dat dit verlies 'heel vervelend is' voor Uber. 'Londen behoort tot de vijf steden waar ze de meeste ritjes rijden. Daar halen ze een kwart van de ritjes van die vijf steden samen. Ook zijn ze nog eens de enige Europese stad in die top vijf', volgens Lieman.

Het bedrijf verloor in 2017 ook al hun vergunning om in Londen passagiers te vervoeren. Toen zou het bedrijf de veiligheidsregels niet goed naleven. Uber ging in beroep en voerde veranderingen door, waardoor het van de rechter uiteindelijk een voorwaardelijke taxilicentie kreeg, die nu dus afloopt.

Image
(EPA)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen