Mobiliteit28 nov '19 07:56

Nederlanders zijn het langst onderweg naar hun werk

Auteur: BNR Webredactie

Van alle Europese landen zijn Nederlanders het langst onderweg naar hun werk. Maar liefst 30 procent van ons doet er drie kwartier of langer over, blijkt uit onderzoek van Savills.

'Dat komt door onze bomvolle wegen en treinen', zegt Erik Beekman, adviseur bedrijfshuisvesting bij Savills op BNR. Nederlanders hebben gemiddeld 37 minuten nodig, terwijl het gemiddelde op 33 minuten ligt. Hoewel we met z'n allen dus langer reizen, kent ons land wel minder grote uitschieters dan in andere delen van Europa. 'Daar woont iemand of bij zijn werkgever om de hoek of iemand moet het halve land door rijden.' Bij ons zijn die onderlinge verschillen een stuk kleiner, hier reist iedereen een beetje langer.

Niet doorslaggevend

Het merendeel van de Nederlanders neemt de reistijd mee in zijn zoektocht naar een nieuwe baan. Toch speelt de reistijd bij het aantrekken en behouden van mensen bijna nooit een doorslaggevende rol. 'We maken helemaal een uitzondering als daar onze absolute droombaan tegenover staat', aldus Beekman.

Volgens hem zijn zaken als een goede luchtkwaliteit, aangename temperatuur en een opgeruimd kantoor belangrijker dan de tijd die we onderweg zijn.

Nederlanders zijn het langst onderweg naar hun werk
Nederlanders zijn het langst onderweg naar hun werk ( ANP Robin van Lonkhuijsen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen