Mobiliteit2 dec '19 09:42Aangepast op 2 dec '19 11:58

'NS zet wifi-tracking uitsluitend in voor spreiding en veiligheid reizigers'

Auteur: BNR Webredactie

Een zitplaats vinden in de trein moet een stuk makkelijker worden. De NS wil wifi-tracking gaan gebruiken om de zitplaatszoeker te verbeteren en uit te breiden. Voor een definitief besluit is nog wel even de goedkeuring van de Autoriteit Persoonsgegevens nodig.

Nu is het voor reizigers vaak niet helemaal duidelijk hoe druk het in een trein is. Wifi-tracking kan enorm helpen om de benodigde informatie beter te ontsluiten, meent de NS. De Autoriteit Persoonsgegevens wil niet dat wifi-tracking commercieel wordt ingezet, maar dat hoeft volgens Udo Oelen, chief privacy officer bij NS, geen probleem te zijn. 'Die wifi-gegevens bewaren we helemaal niet. Het wordt puur als een teller gebruikt, dus ook al zouden we het commercieel willen gebruiken, dan kúnnen we dat niet eens.'

De NS test een nieuwe manier van instappen met als doel om de doorstroming en de verdeling van reizigers over treinstellen te verbeteren.
De NS test een nieuwe manier van instappen met als doel om de doorstroming en de verdeling van reizigers over treinstellen te verbeteren. (ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen