Mobiliteit13 dec '19 16:11

Pon tempert verwachtingen bereikbaarheid Dutch GP

Auteur: Noud Broekhof

Auto- en fietsimporteur Pon gaat als hoofdsponsor van de Dutch Grand Prix niet het mobiliteitsprobleem van de Formule 1-race in Zandvoort oplossen. Dat zegt Pon-bestuurder Paul van Splunteren in de BNR-podcast The Road to Zandvoort. Hij tempert daarmee de verwachtingen die tijdens de grote presentatie van de Dutch GP half mei gekweekt werden.

Sportief directeur Jan Lammers van de Dutch GP zei tijdens de presentatie met veel enthousiasme dat Gazelle, één van de merken van Pon, een grote rol gaat spelen bij het uitvoeren van het mobiliteitsplan. 'Maar dat is niet onze rol', zegt Van Splunteren. 'Wij gaan onze gasten zo veel mogelijk op de fiets laten gaan. Dat zijn een paar duizend mensen. Dat gaat het verschil nog niet helemaal maken.'

Fietshubs

De gasten van Pon kunnen met de fiets naar de Formule 1-race op Circuit Zandvoort komen. Het bedrijf wil speciale 'fietshubs' creëren op 7 tot 10 kilometer afstand van de racebaan. Gasten kunnen daar de auto parkeren en met de fiets naar Zandvoort rijden.

Benieuwd naar de hele aflevering van The Road to Zandvoort? Luister de aflevering met Pon-bestuurder Paul van Splunteren terug.

Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort ( ANP)

Gerelateerde artikelen