Mobiliteit15 jan '20 12:47

Shortsellers voor miljarden het schip in met Tesla-aandeel

Auteur: BNR Webredactie

Beleggers die gokten op een daling van de prijs van het aandeel Tesla hebben de afgelopen maanden meer dan 8 miljard dollar verloren. Tesla-baas Elon Musk zal er niet rouwig om zijn.

Volgens het Amerikaanse data-analysebedrijf S3 Partners is er méér short gegaan op aandelen Tesla dan op welk aandeel ook. Bijna een op de vijf beleggers gokte de afgelopen maanden dat het aandeel stevig onderuit zou gaan, maar die koersdaling kwam er niet. Sterker nog: het aandeel is sinds afgelopen zomer juist explosief in prijs gestegen.

Luister ook | Auto-update: 60.000 elektrische auto's verkocht in Nederland

Aandeel Tesla nu boven de 500 dollar

Deze week ging het aandeel Tesla voor het eerst door de 500 dollargrens heen. Inmiddels schommel de koers rond de 535. Dat komt neer op een prijsstijging van bijna 200 procent. Tot groot genoegen natuurlijk van Tesla-baas Elon Musk. Die heeft zich in het verleden buitengewoon kritisch over shortsellers uitgelaten. Niet alleen in zijn tweets, ook tijdens persconferenties met analisten maakte hij gehakt van beleggers die er alleen maar op gericht zouden zijn om de koers naar beneden te krijgen.

Elon Musk danst in Shanghai bij de officiële aftrap van de Tesla-fabriek in Shanghai.
Elon Musk danst in Shanghai bij de officiële aftrap van de Tesla-fabriek in Shanghai. (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen