Mobiliteit16 jan '20 10:37

Into Interclassics: in je 2CV of toch maar in je Eendje?

Auteur: BNR Webredactie

Zelfs het lelijkste eendje wordt een mooie zwaan. De oldtimer is hot! Verslaggever Harmen van der Veen begaf zich daarom tussen de pientere pookjes en de snoezige Snoekjes, op InterClassics Maastricht, de grootste oldtimerbeurs van de Benelux, die vandaag begint. De tijd dat daar alleen de echte autoliefhebber op af kwam is verleden tijd.

Want nu je geen rente meer krijgt op je spaargeld, zoeken beleggers andere manieren om te investeren. Bert de Boer, voorzitter van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs, is niet alleen maar blij met deze ontwikkeling, laat hij weten tijdens een gezellig ritje in zijn oude DAF. 'Het nadeel is dat verhalen over miljoenen op een veiling voor een oldtimer een volkomen verkeerd beeld geven.'

Luister ook | Nationale Autoshow | InterClassics, karten & DS4 Crossback

Gelukkig heeft De Boer bij onze ronkende reporter Harmen van der Veen de gelegenheid om dat beeld wat bij te stellen. 'Dat is heel goed. De gemiddelde oldtime-liefhebber is een modaal mens, met een passie voor mobiel erfgoed. Nederland is wat dat betreft wel een oldtimerland. Grappig genoeg hadden alle politieke partijen, ook GroenLinks, bij de verkiezingen een verkiezings-oldtimer. Alleen: daarna vergeten ze dat altijd weer.' De InterClassics Maastricht duurt nog tot en met zondag.

Bert de Boer van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs
Bert de Boer van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (Beeld: Harmen van der Veen )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen