Mobiliteit18 jun '20 13:16

Flixbussen weer de weg op

Auteur: BNR Webredactie

Maandenlang stonden ze in de garage, maar vanaf vandaag rijden de bekende groene Flixbussen weer. Reizigers kunnen voordelig naar Parijs of Berlijn, maar de grote vraag die veel gesteld wordt is of dit wel veilig kan.

Voorzorgsmaatregelen

Jesper Vis, directeur van Flixbus Benelux, denkt dat het door de genomen maatregelen wel veilig kan. 'We hebben uitgebreide maatregelen omtrent de hygiëne. Mondkapjes die zijn verplicht, de bussen worden na elke rit grondig gereinigd, het in- en uitstappen mag alleen via de achterkant en we hebben contactloze ticketcontroles.' Wel denkt Vis dat het niet mogelijk is om reizigers gedurende de hele rit in de gaten te houden.

Helft capaciteit

Flixbus mag de helft van de buscapaciteit gebruiken. En dat terwijl dezelfde touringcars worden gebruikt die maar voor een kwart gevuld mogen worden. Dat komt omdat Flixbus onder de OV-regels valt. Vis snapt de frustratie bij veel touringcarbedrijven, maar Flixbus heeft al vaste touringcarpartners waarmee ze werken. De volledige capaciteit die gebruikt mag worden in deze coronatijd is nog niet bereikt, maar volgens Vis vallen de omstandigheden mee voor Flixbus. 'We zien de vraag rap terugkomen dus we willen volgende week weer flink uitbreiden.'

Lees ook | Duitse Flixbus aast op Eurolines


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen