Mobiliteit25 jun '20 12:41

'Investeer veel meer in verkeersveiligheid'

Auteur: BNR Webredactie

De coronacrisis gaat na de zomer voor extra drukte op de weg zorgen, en daardoor zal het aantal verkeersslachtoffers sterk toenemen. Dat zegt de Mobiliteitsalliantie in een nieuw rapport dat in handen is van de Telegraaf. Daarom moeten investeringen in wegen en fietspaden naar voren gehaald worden.

Het is heel slecht nieuws, zegt Frits van Bruggen, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie en directeur van de ANWB, dat vooral veroorzaakt wordt doordat we meer zijn gaan fietsen en wandelen. 'In ons rapport staat dat ook na de zomer het ov minder zal worden gebruikt, waardoor we ook meer in de auto zullen gaan. We doen echt een oproep aan de werkgevers om een nieuwe verdeling aan te brengen tussen thuis werken en op kantoor werken.'

Beluister ook | Spitsbrekers | Mobiliteitsalliantie vreest verkeerschaos

Verkeersveiligheid fietsers onvoldoende geregeld

Dat beidt meer mogelijkheden om niet met zijn allen in de trein of op de weg te gaan zitten, zegt Van Bruggen. 'Dat kunnen we nu opeens: vorige week hadden we 92 procent van het verkeer en we hadden nauwelijks of geen files. En wat betreft de verkeersveiligheid: het is heel goed nieuws dat we meer gaan fietsen, maar doordat de verkeersveiligheid voor fietsers onvoldoende is geregeld, neemt het aantal ongelukken toe.' Daarom pleit de alliantie voor veel meer investeringen in de verkeersveiligheid.

Beluister ook | Vertrouwen mobiliteitssector groeit, zorg blijft

	AMSTERDAM -
AMSTERDAM - (ROBIN UTRECHT)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen