Mobiliteit13 aug '20 13:39Aangepast op 14 aug '20 12:01

Ook Scania aan de elektrische truck

Auteur: Michaël Roele

Scania brengt voor het eerst een elektrische truck op de markt in Nederland. Dat zegt Janko van der Baan, topman van Scania Benelux, in BNR Zakendoen. Van der Baan hoopt dat de eerste versie van het voertuig medio volgend jaar op de weg te vinden is.

Image
(EPA)

'We beginnen met een vier keer twee-model, dat is een tweeassig voertuig voor stadsdistributie. In de komende jaren komen er dan verschillende modellen bij', aldus Van der Baan. 'De productie zal volgend jaar beginnen, de verkoop al dit najaar. We verwachten dat we over 10 jaar meer elektrische voertuigen zullen leveren dan dieselvoertuigen', zegt Van der Baan.

Luister ook | Scania: nog lange weg tot elektrische trucks

Bio-LNG voor lange afstanden

Voor lange afstanden in Europa ziet Van der Baan voorlopig nog geen elektrische trucks verschijnen. 'Dat gaan we in de komende vijf jaar niet meemaken', zegt hij. 'Dat is te duur en veel te zwaar. We kijken wel of we kunnen overschakelen op bio-LNG.'

De eerste testvoertuigen rijden nu al in Noorwegen en Denemarken. Over een maand zal Scania zijn volledige plan met elektrische trucks presenteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen