Mobiliteit21 sep '20 11:25

'Onderzoek dieselgate bijna afgerond'

Auteur: Noud Broekhof

De RDW heeft het onderzoek naar twee verdachte dieselauto's zo goed als afgerond. Het eindrapport wordt binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd.

Image
(ANP)

De RDW deed aanvullend onderzoek naar sjoemelsoftware in twee dieselauto's, de Suzuki Vitara en de Jeep Grand Cherokee. Het eindrapport laat niet lang meer op zich wachten. 'Het onderzoek is bijna afgerond. Ergens de komende weken wordt dat aan de Kamer gerapporteerd', zegt Paul Dietz, manager toezicht en beoordeling van de RDW.

Lees ook | Van Veldhoven stuurt sjoemeldiesels naar garage

Resultaten

Het onderzoek van de RDW naar verdachte dieselauto's loopt al jaren. 'Het kost wat tijd, maar dan heb je ook echt wel een positie en een conclusie waarmee je verder kan', zegt Dietz. Over de uitkomsten van het eindrapport wil hij nog niet al te veel kwijt, behalve dat de fabrikanten de resultaten van de RDW niet ter discussie hebben gesteld.

Dossier | Dieselgate

Software-update

Begin dit jaar maakte minister Stientje van Veldhoven bekend dat ruim 700 sjoemeldiesels van Suzuki en Jeep terug naar de garage moeten voor een software-update. De modellen worden teruggeroepen omdat ze 'onacceptabel emissiegedrag' vertonen. De fabrikanten voerden eerder al wel een update door, maar volgens de RDW was die niet goed genoeg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen