Mobiliteit20 okt '20 07:02Aangepast op 20 okt '20 07:50

Fors minder parkeeracties na aanscherping maatregelen

Auteur: BNR Webredactie

De aangescherpte coronamaatregelen blijken impact te hebben op onze mobiliteit. Uit cijfers van de parkeerapp Parkmobile blijkt dat het aantal parkeertransacties in de week na de aanscherping met 12 procent is gedaald, in de avonduren zelfs met 51 procent. Met name de vier grote steden lieten een forse daling zien.

De gedeeltelijke lockdown lijkt dan ook beter dan eerdere oproepen van de regering om zoveel mogelijk thuis te blijven, zegt Esther van der Meer, managing director van Parkmobile. Na de persconferentie van 29 september was amper beweging te zien in het aantal parkeertransacties, na de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown vorige week is een duidelijk effect te zien. Landelijk ging het aantal transacties met 12 procent omlaag.

Luister terug | Mislopen parkeergelden fikse financiële tegenvaller gemeenten

Het is lastig te zeggen hoeveel geld gemeenten mislopen, zegt Van der Meer. Als die inkomsten wegvallen, kunnen er natuurlijk problemen ontstaan. 'Eén op de drie gemeenten lukte het niet om een sluitende begroting te maken voor 2020, nog voordat de coronacrisis toesloeg.' Door de coronacrisis nemen de problemen verder toe. 'Zij lopen parkeergelden en toeristenbelasting mis en worden geraakt door uitstel van betaling van belasting voor ondernemers.'

Lees ook | Wethouders stappen op om financiële redenen

Betaalautomaat voor parkeren
Betaalautomaat voor parkeren ( ANP / Remko de Waal)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen