Mobiliteit23 okt '20 20:15

Tesla Claim verrast door vele aanmeldingen

Auteur: Noud Broekhof

Stichting Tesla Claim is verrast door de vele aanmeldingen die deze week zijn binnengekomen. 'Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan', zegt Sieger Suurbier, secretaris en woordvoerder van de stichting. 'Als het zo doorgaat, zouden we binnen 3 maanden een procedure kunnen starten.'

Bijna 120 ontevreden Teslarijders hebben zich inmiddels aangesloten bij de stichting. De organisatie kondigde begin deze week aan een collectieve rechtszaak aan te spannen tegen het Amerikaanse automerk. Volgens de stichting zegt Tesla ten onrechte een servicegericht merk te zijn, dat auto’s levert die vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Beluister ook | Ruim 100 Teslarijders sluiten zich aan bij claimstichting

Choquerend

Suurbier zegt in De Nationale Autoshow dat de verhalen die binnenkomen 'choquerend' zijn. De problemen die Teslarijders bij de claimstichting melden zijn volgens hem divers. Van aandrijfassen die stuk gaan, deuren die niet open gaan, de actieradius die niet klopt tot auto's die abrupt remmen op de snelweg door de autopilot. 'We gaan inventariseren welke klachten het meest voorkomen. Op basis daarvan kijken we verder', zegt hij.

Gerelateerde artikelen