Mobiliteit30 okt '20 17:20

Deze nieuwe EV's zijn nog leverbaar voor 1 januari

Auteur: Noud Broekhof

De tijd dringt voor zakelijke rijders. De bijtelling op volledig elektrische auto's gaat over precies twee maanden omhoog van 8 naar 12 procent. Welke nieuwe modellen zijn voor 1 januari nog leverbaar? De Nationale Autoshow zocht het uit.

Leverbaar

Image

De Volkswagen ID.3 is momenteel nog leverbaar, maar volgens de woordvoerder van Volkswagen-importeur Pon 'gaat het snel'. Hij kan niet met zekerheid zeggen wanneer de auto uitverkocht is. 'En als het zover is, proberen we weer snel meer te krijgen.'

Volvo Car Nederland zegt dit jaar nog enkele tientallen exemplaren van de elektrische XC40 te kunnen leveren. 'Een paar dealers hebben nog productieplaatsen.'

Ook van de Jaguar i-Pace EV320 zijn nog maar 'enige exemplaren' beschikbaar. 'Het kan wel verschillen per dealer', laat de woordvoerder van het merk weten.

De Lexus UX 300e is nog volop leverbaar voor 1 januari.

Niet (meer) leverbaar

Image

Wie nog interesse heeft in een Polestar 2 heeft pech. Het model is helemaal uitverkocht voor dit jaar.

De eerder dit jaar aangekondigde BMW iX3 is niet voor 1 januari leverbaar in Nederland. Vanwege de coronacrisis ging de auto later in productie in China. En ook het transport per boot kost tijd, zegt de woordvoerder van BMW.

Ook de Skoda ENYAQ wordt niet voor de jaarwisseling geleverd.

De Volkswagen ID.4 komt vooralsnog niet op de markt voor 1 januari, maar daar komt misschien nog verandering in. 'Maar we hebben nog geen zekerheid', aldus de woordvoerder van het merk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen