Mobiliteit6 nov '20 20:46

Verkeersdrukte keert terug op oude niveau ondanks corona

Auteur: Noud Broekhof

Ondanks de coronacrisis wordt het in de toekomst naar verwachting weer net zo druk op de Nederlandse wegen. En misschien zelfs drukker. Dat concludeert het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).

(ANP)

Volgens het KiM rijdt er in 2025 tussen de 5 en 10 procent meer verkeer dan vorig jaar op de Nederlandse wegen. Bij de grootste groei zorgt dat in 2025 voor gemiddeld 20 procent meer reistijdverlies. 'Dat is de meest optimistische schatting. Optimistisch in termen van dat het goed gaat met de economie. Zit het tegen dan komen we uit op nul procent extra reistijdverlies', zegt KiM-directeur Henk Stipdonk in De Nationale Autoshow. In dat laatste geval zijn er in 2025 weer net zoveel files als afgelopen jaar.

Thuiswerken

Door de coronacrisis is er nu veel minder verkeer, onder meer omdat mensen thuiswerken. De onderzoekers van het KiM verwachten dat mensen dit ook de komende jaren gaan doen. Dat het verkeer desondanks toeneemt, komt vooral door de naar verwachting aantrekkende economie en de groeiende bevolking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen