Mobiliteit11 dec '20 18:10

LeasePlan werkt aan eigen laadnetwerk

Auteur: BNR Webredactie

LeasePlan, de grootste leasemaatschappij van Europa, wil komend jaar zelf laadpalen voor elektrische auto's gaan exploiteren. Dat zegt Berno Kleinherenbrink, Chief Commercial Officer van de LeasePlan Corporation, op BNR.

(ANP)

De plannen voor een eigen laadnetwerk bevinden zich volgens Kleinherenbrink nog in een vroeg stadium, toch gaf hij in De Nationale Autoshow al iets meer informatie prijs. 'We verwachten volgend jaar in Nederland dat te gaan aanbieden. We kijken ook naar België en de UK waar ook veel gebeurt op dat gebied', zegt hij.

LeasePlan wil een zogenoemde Charge Point Operator (CPO) worden. Een CPO exploiteert een netwerk van laadpalen. Hoe groot dat netwerk wordt, kan Kleinherenbrink op dit moment niet zeggen. 'We moeten even zien hoe het loopt en of dit een goed alternatief is ten opzichte van andere partijen die al actief zijn.' Bekende CPO's zijn onder andere Allego, NewMotion en Fastned.

Slechte laadinfrastructuur

LeasePlan-topman Tex Gunning schreef eerder dit jaar een opiniestuk waarin hij zijn beklag deed over de slechte laadinfrastructuur in Nederland. De infrastructuur voor het laden van elektrische auto's loopt volgens hem hopeloos achter in Nederland. Er zijn te weinig laadpalen en ze worden verkeerd gebruikt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen