Mobiliteit5 feb '21 17:55

Parkeerwekker in hoger beroep tegen verbod

Auteur: Noud Broekhof

Parkeerwekker, de app die waarschuwt voor scanauto's, gaat in hoger beroep tegen het verbod dat eerder deze week werd opgelegd in Amsterdam. Dat zegt oprichter Luis Roman op BNR.

(ANP XTRA)

De voorzieningenrechter oordeelde begin deze week in een kort geding dat Parkeerwekker geen diensten meer mag aanbieden in Amsterdam. In het vonnis zegt de rechter dat Parkeerwekker aanzet tot 'onrechtmatige gedragingen', zoals het niet betalen van de verschuldigde parkeerbelasting.

Parkeerwekker heeft de uitspraak van de rechter grondig bestudeerd en gaat in hoger beroep. 'Het signaleren van een scanauto valt onder vrijheid van de informatievergaring. Wij zijn van mening dat de rechter daar wel heel makkelijk aan voorbij gaat. Het is een grondrecht', zegt Roman in De Nationale Autoshow.

(Parkeerwekker)

Scanauto

Parkeerwekker stuurt parkeerders een bericht wanneer een scanauto langs hun geparkeerde auto rijdt. Wie zo'n berichtje krijgt, heeft vijf minuten de tijd om de parkeerkosten te betalen en een boete te ontlopen.

Het verbod geldt alleen in Amsterdam en niet voor diensten van Parkeerwekker in andere gemeentes. Toch is de app voorlopig offline gehaald. Ondertussen wordt een nieuwe versie ontwikkeld. 'Er zijn nog genoeg mogelijkheden om Parkeerwekker slim om te vormen in een systeem dat wel compliant is in Amsterdam', zegt Roman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen