Mobiliteit8 mrt '21 17:25Aangepast op 8 mrt '21 17:40

'1 miljard euro nodig voor goed fietsnetwerk'

Auteur: Noud Broekhof

De komende jaren moet flink geïnvesteerd worden in het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Gemeenten, provincies, vervoerregio's en het fietssamenwerkingsverband Tour de Force hebben voor een miljard euro aan maatregelen bedacht om tot een goed dekkend landelijk fietsnetwerk te komen.

Stientje van Veldhoven, demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, met de fiets op het Binnehof
Stientje van Veldhoven, demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, met de fiets op het Binnehof ( ANP)

De ideeën staan in het Nationaal Toekomstbeeld Fiets. Het plan werd vanmiddag gepresenteerd door demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het is een eerste inventarisatie bij alle betrokken partijen over wat er nodig is voor een goed nationaal fietsnetwerk.

Lees ook | 'Miljard nodig voor fietsinfrastructuur'

Potentie

Volgens Van Veldhoven wordt de fiets een steeds belangrijker vervoermiddel in Nederland, maar wordt de potentie niet goed genoeg benut. Investeren in betere fietsinfrastructuur is dan ook nodig. Ze denkt aan een miljard euro tot 2027. 'Dat is een schets. Verdere uitwerking is nodig', zegt ze in BNR Mobility. 'We kunnen veel bereiken met de fiets, maar dan moeten we er ook in willen investeren.'

Luister de aflevering van BNR Mobility terug! Verder aandacht voor de laadinfrastructuur en de toekomst van het openbaar vervoer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen