Mobiliteit12 mrt '21 11:21Aangepast op 28 mrt '21 15:27

OV-chipkaart eind 2023 verleden tijd

Auteur: BNR Webredactie

De ov-chipkaart gaat verdwijnen, schrijft de Telegraaf. Vanaf eind 2023 moet het al mogelijk zijn om in te checken met je smartphone of je bankpas. Nog dit jaar worden zestigduizend poortjes en kaartlezers op verschillende stations aangepast.

'Er zijn vijftien miljoen ov-chipkaarten in omloop. Hij is een enorm succes, maar de technieken ontwikkelen zich verder', zegt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL.

Anoniem reizen blijft mogelijk

'Het is zo ongelofelijk makkelijk om met je bankpasje te betalen. Als toerist hoef je je niet meer te verdiepen in hoe het hier werkt.' Maar niet iedereen zal met telefoon of bankpas willen reizen. Daarom is het volgens Peters 'en en'. Daarom blijft het mogelijk om met een speciale ov-kaart anoniem te blijven reizen.'

Lees ook | 'Ov-bedrijven houden huidige situatie niet lang vol'

In Lelystad is deze week een pilot begonnen met deze manier van betalen. Daar worden de kinderziektes uit het systeem gehaald. Toch denkt Peters dat we ons geen zorgen hoeven te maken om de veiligheid. 'Bankpassen zijn de meest veilige passen die er zijn.' Eind volgend jaar moet het dus mogelijk zijn om met je smartphone of bankpas te kunnen betalen. De totale uitrol duurt volgens Peters nog ruim twee jaar tot eind 2023.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen