Mobiliteit23 mrt '21 10:06

Nederland boekt massaal vakantie eigen land

Auteur: BNR Webredactie

Wie er in de meivakantie nog even tussenuit wil, moet er snel bij zijn. Nederlandse vakantieparken zitten al voor ruim 80 procent volgeboekt. Zo blijkt uit rondgang van BNR langs onder andere Center Parks, Belvilla, Roompot en Libema.

(EPA Robin van Lonkhuijsen)

Waarschijnlijk blijft het negatieve reisadvies minimaal tot na de meivakantie van kracht, zo werd gisteren bekend. Niet naar het buitenland dus en dat zien vakantieparken meteen in de boekingen terug. Zo zijn de huizen van Belvilla, aanbieder van luxe-vakantievilla’s, voor de meivakantie voor 90 procent volgeboekt, wat meer dan 25 procent is als in 2019.

Luister terug | Negatief reisadvies vakanties verlengd tot half mei

Vergelijkbare cijfers voor Center Parcs, Roompot en Libema. Bij Roompot is er nu zo'n 75 procent geboekt, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2019. Bij Center Parcs is het vooral lastig om nog een huisje met sauna of zwembad te boeken want die zijn erg in trek. Ook Libema, bekend van onder andere vakantiepark de Beekse Bergen, zit zo goed als vol.

In overgrote meerderheid zijn het Nederlanders die boeken, de Duitsers blijven immers massaal weg door het negatieve reisadvies. Ook voor Nederland blijft het negatieve reisadvies gelden tot en met de meivakantie. Vliegtickets.nl ziet 13 procent van de boekingen voor de meivakantie ten opzichte van 2019. De populairste bestemmingen zijn: Malaga , Barcelona, Istanbul, Ibiza en Curaçao.

Luister terug | Amsterdam mist zeker 40 procent toeristeninkomsten


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen