Mobiliteit9 apr '21 19:05

Biden steekt 174 miljard dollar in subsidies elektrisch rijden

Auteur: Joe van Burik

De Amerikaanse president Joe Biden wil als onderdeel van het grootschalige steunpakket voor zijn land veel geld uittrekken om de infrastructuur te verbeteren, met de nadruk op elektrische voertuigen.

Biden heeft onlangs een steunpakket van 1.900 miljard dollar voor zijn land gepresenteerd. 174 miljard daarvan is bedoeld om elektrische mobiliteit te stimuleren.

Aankoopsubsidies

Volgens een e-mail van het Amerikaanse ministerie van vervoer, in handen van persbureau Reuters, is er 100 miljard dollar beschikbaar om de aankoop van elektrische voertuigen te subsidiëren. Daarnaast wil Biden voor 25 miljard dollar aan elektrische bussen voor het ov en 20 miljard aan elektrische schoolbussen geven. Ook moeten er voor 15 miljard 500.000 laadstations bijkomen in de VS.

Twijfel

BNR's buitenlandcommentator Bernard Hammelburg betwijfelt of het Biden lukt om dit plan door de Amerikaanse Senaat te loodsen. 'De auto-industrie begint zich wel al langzaam achter dit plan te scharen. Net als de vakbonden, want hiermee komt er veel werkgelegenheid. Maar er is nog veel discussie, onder beide partijen. Over een jaar weten we pas meer', zegt Hammelburg in De Nationale Autoshow van BNR.

Meer weten? Luister de uitzending van De Nationale Autoshow terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen