Mobiliteit14 mei '21 20:14Aangepast op 15 mei '21 10:27

'Model Y eind dit jaar in Nederland'

Auteur: Noud Broekhof

De kans is groot dat de eerste exemplaren van de Tesla Model Y gewoon dit jaar geleverd kunnen worden in Nederland. Dat verwacht leasemaatschappij en Tesla-specialist MisterGreen Electric Lease.

Naar verwachting komt de Model Y van Tesla voor het einde van dit jaar naar Nederland
Naar verwachting komt de Model Y van Tesla voor het einde van dit jaar naar Nederland (Tesla)

De Model Y voor de Europese markt zou eigenlijk in de loop van dit jaar van de band rollen in de nieuwe gigafabriek van Tesla in Berlijn, maar de productie start waarschijnlijk pas in 2022. Ook in de Chinese fabriek kampt de autobouwer met problemen. En dus is de vraag of de elektrische crossover nog wel in Europa geleverd kan worden dit jaar.

Prioriteit

Volgens Marc Schreurs, mede-oprichter van leasemaatschappij en Tesla-specialist MisterGreen Electric Lease, gaat dat gewoon lukken. 'Wij vermoeden dat hij uit Amerika komt en dat Tesla wederom prioriteit geeft aan Nederland en Noorwegen en voor het einde van het jaar een bulk met Model Y's hiernaartoe haalt', zegt hij in De Nationale Autoshow.

Bestellingen

De Model Y is een belangrijk model voor Tesla. Ook Schreurs merkt dat. De bestellingen voor de SUV stromen binnen bij de leasemaatschappij. 'Dertig procent van onze intake is momenteel Model Y', zegt hij.

Meer weten? Luister De Nationale Autoshow terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen