Mobiliteit28 mei '21 08:20Aangepast op 29 mei '21 14:44

Jonge Brit vliegt in Cessna rond de wereld

Auteur: BNR Webredactie

Een 18-jarige Brit vertrekt vrijdag 28 mei vanaf vliegveld Teuge in Gelderland met een poging om een wereldrecord te verbreken. Hij vliegt in een speciaal gepimpte Cessna 172. 'We hebben het vliegtuig allemaal features gegeven, menig Boeing-piloot zal jaloers zijn', zegt Maurice van Maasakker, avionica-technicus bij Hanger One op vliegveld Teuge.

Het toestel is omgebouwd zodat het een grote én veilige vlucht rond de wereld kan maken. Travis Ladlow wil namelijk als jongste solopiloot ooit de wereld rond vliegen, zegt Maasakker. ‘Om dat te kunnen doen moesten er flink wat aanpassingen aan het toestel worden aangebracht. Het heeft nu onder andere een hoogwaardig gps-systeem en automatische piloot.'

Luister terug | EU vraagt vliegmaatschappijen Belarussisch luchtruim te mijden

Over grote oceanen vliegen wordt lastig, omdat het vliegtuig maar etappes van 3-6 uur aankan. ‘Hij zou een behoorlijke omweg moeten gaan vliegen’, zegt Maasakker. Ook moet Travis niet volledig uitgaan van de features. ‘Alles is enkelvoudig uitgevoerd. Als iets faalt, dan zou hij zelf het stuur moeten overnemen. Dat kan hij gelukkig heel goed’, zegt Maasakker tot slot.

(Bron: Pexels Art Jones)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen