Mobiliteit2 jun '21 13:26

'Campers en caravans zijn niet aan te slepen'

Auteur: BNR Webredactie

In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn er meer dan 20.000 campers en caravans verkocht. Daarmee is het aantal verkochte campers en caravans hoger dan het in 15 jaar is geweest. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG en dataspecialist RDC. Tom Huyskens, woordvoerder van BOVAG, licht de cijfers toe.

Volgens Huyskens zat de camper al meerdere jaren in de lift. 'Er heeft een verschuiving onder kampeerders plaatsgevonden van caravan naar camper. Sinds de coronacrisis zien we echter dat zowel campers als caravans zeer gewild zijn. Je kunt in je eigen bubbeltje op vakantie en gaan en staan waar je wilt.' Perfect dus voor de onzekere coronatijden, waarin je zomaar overvallen kunt worden door een code oranje of rood.

Tweedehands

Vooral de kampeerauto's zijn in trek, zowel nieuw als gebruikt. 'Bij nieuwe campers hebben we het wel over bescheiden aantallen, omdat je algauw aan een ton zit wanneer je een camper helemaal naar tevredenheid wil inrichten. Gebruikte campers werden daarom vijf keer vaker aangeschaft', zegt de woordvoerder.

De stijging in het aantal verkochte campers en caravans was niet helemaal te voorspellen. Huyskens: 'Toen de coronacrisis uitbrak, zat de hele branche tussen hoop en vrees. De handel heeft toen een aantal maanden helemaal stilgelegen. Toen duidelijk werd dat een kampeervakantie wel degelijk tot de mogelijkheden behoorde, ging het ineens heel hard. Sinds mei vorig jaar zijn de campers en caravans niet aan te slepen, waardoor eerst leveringsproblemen ontstonden. Dit jaar kunnen we er beter op anticiperen.'

Luister terug | Hoop op snelle Europese regels rond coronapas


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen