Mobiliteit8 okt '21 18:12

'Verhoog de onbelaste kilometervergoeding'

Auteur: Noud Broekhof

De onbelaste kilometervergoeding moet omhoog. Door de hoge brandstofprijs en de toegenomen inflatie is 19 cent per kilometer niet meer toereikend. 'We vragen de politiek om het nog dit jaar aan te passen', zegt Mariska Hustings van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR). Ook moet de vergoeding jaarlijks worden geïndexeerd.

Image

De VZR pleit al langer voor een verhoging van de kilometervergoeding naar 24 cent per kilometer. Uit berekeningen van de vereniging blijkt dat dit bedrag beter de kosten dekt. 'Die 19 cent is ooit bedacht om de daadwerkelijke autokosten te dekken, maar zelfs voor de allerkleinste auto's dek je daarmee niet de kosten', zegt Hustings in De Nationale Autoshow.

Op kosten gejaagd

Volgens Hustings moet snel werk worden gemaakt van de verhoging. Veel zakelijke rijders worden onnodig op kosten gejaagd, zeker nu de brandstofprijzen omhoog gaan en de inflatie verder stijgt. 'De kilometervergoeding wordt natuurlijk vooral gebruikt door werknemers die zakelijke kilometers maken voor de baas. Het is niet de bedoeling dat ze in de problemen komen door de hoge brandstofprijzen.'

Meer weten? Luister de uitzending terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen