Mobiliteit25 okt '21 17:58

NS vervoert bijna helft minder zakelijke reizigers

Auteur: Noud Broekhof

Bijna de helft van de zakelijke reizigers blijft nog steeds weg uit de trein. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij de NS.

(NS)

Het woon-werkverkeer ligt momenteel 46 procent lager dan dezelfde periode in 2019. Volgens Ivo Steffens, directeur commercie bij de NS, zorgt de coronacrisis voor onzekerheid. Mensen zijn op zoek naar een nieuw reispatroon.

'We hebben allemaal thuisgewerkt, dus iedereen begrijpt ook dat we nu een nieuw patroon moeten zoeken dat werkt voor een werkgever en voor de medewerker. En dat is gewoon nog even puzzelen', zegt hij in BNR Mobility.

Flexibiliteit

De NS wil zakelijke reizigers meer flexibiliteit bieden. Daarmee hoopt de vervoerder ze weer terug in de trein te krijgen.

Gebeurt dat niet, dan heeft dat volgens Steffens grote gevolgen voor de omzet van het bedrijf. 'De zakelijke reiziger zit vaker in de eerste klas, dus dat betekent een betere opbrengst per reiskilometer. Dat is voor ons een ontzettend belangrijke doelgroep.'

Steffens verwacht dat het zeker nog tot 2024 duurt voordat het aantal zakelijke reizigers weer terug is op het niveau van voor de coronacrisis.

Meer weten? Luister de aflevering van BNR Mobility terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen