Mobiliteit24 dec '21 14:41

Autotaalglas gaat leenauto's elektrificeren

Auteur: BNR Webredactie

Autotaalglas gaat over op elektrische leenauto's. Dat zegt topman Pieter Gabriëls, die vandaag te gast is in het programma Zakendoen. Klanten krijgen zo'n leenauto op het moment dat de schade aan hun auto verholpen wordt.

'Wij nemen onze verantwoordelijkheid ook graag op duurzaamheid', zegt Gabriëls. “We gaan onze hele vloot van Mini's die we in Nederland hebben rondrijden als vervangend vervoer, vervangen voor elektrische Mini's. De eerste twintig gaan over twee weken de weg op.”

De keuze om nu over te stappen op elektrisch heeft onder meer te maken met de positionering van het bedrijf, zegt Gabriëls. 'En ook met je merk, staan voor wat je zegt en niet alleen maar praten, maar ook doen. Het valt wel mee hoe onzeker deze investering is. Als je naar auto's kijkt dan is een elektrische auto wel duurder, maar het gaat natuurlijk om de total cost of ownership, de totale gebruikskosten.'

Luister hier de hele uitzending van Zakendoen, waarin onder meer besproken wordt hoe Autotaalglas omging met haar franchisenemers tijdens de coronacrisis.

Gerelateerde artikelen