Mobiliteit31 dec '21 12:24

Sportwagenbouwer Spyker vindt nieuwe investeerders

Auteur: Remy Kock

Nadat sportwagenbouwer Spyker eerder dit jaar failliet werd verklaart, lijkt het merk nu nieuw leven ingeblazen te krijgen. Topman Victor Muller maakt vandaag bekend dat er een doorstart gemaakt worden nadat er nieuwe investeerders zijn aangetrokken.

(ANP/Lex van Lieshout)

Dankzij een financiële injectie van een investeerdersgroep onder leiding van Michail Pessis en Boris Rotenberg, beiden met SMP Racing actief in de autosport, wordt de doorstart van het exclusieve sportwagenmerk mogelijk gemaakt. In 2022 zouden er dan drie modellen van de productielijn moeten rollen, waaronder de D8 Peking-to-Paris SUV, die tien jaar geleden al werd aangekondigd.

Luister ook | Dit moet je weten over het faillissement van Spyker

Victor Muller, directeur van het restant van het huidige Spyker, zal ook aan het hoofd staan van het nieuwe bedrijf. 'Met de overeenkomst die we hebben gesloten heeft Spyker een sterkere basis dan ooit.' Volgens de investeerdersgroep is het nu zaak dat de merkrechten wederom worden bemachtigd om de productie weer van start te kunnen laten gaan.

Naast de drie nieuwe modellen wil Spyker ook zogeheten service centers openen, die verrijzen onder andere aan de Franse Cote d'Azur maar ook op een locatie dicht bij de grens van Luxemburg, België en Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen