Mobiliteit19 feb '22 17:30

Comeback DeLorean is dit keer 'heel serieus'

Auteur: Noud Broekhof

DeLorean, bekend van de legendarische auto uit de filmklassieker 'Back to the Future', keert terug onder leiding van de Nederlander Joost de Vries. De Nationale Autoshow sprak exclusief met hem.

De Vries is CEO van DeLorean Motors Reimagined. Het bedrijf werkt vanuit de Amerikaanse staat Texas aan de comeback. Het automerk maakte in de jaren tachtig de DMC-12, het model dat internationaal bekendheid kreeg dankzij de film 'Back to the Future'.

De eerste afbeelding van het nieuwe elektrische model
De eerste afbeelding van het nieuwe elektrische model (DeLorean)

Al enkele jaren leeft het idee om een spirituele opvolger van de DMC-12 terug op de markt te brengen. Volgens De Vries heeft de nieuwe poging, die eerder deze week groots werd aangekondigd, serieuze kans van slagen.

Volkswagen

DeLorean werkt, net als 40 jaar geleden, samen met Italdesign-Giugiaro. Inmiddels is het designhuis onderdeel van de Volkswagen Group. 'Dan heb je in één keer toegang tot alle onderdelen van Seat tot en met Bugatti, dus het is heel serieus', zegt de Vries.

De afgelopen maanden werkte hij bewust onder de radar. 'We hebben gewacht totdat we zeker wisten dat we de auto in augustus aan de wereld kunnen laten zien.' Dat gebeurt op het beroemde auto-evenement Pebble Beach Concours d'Elegance in Californië.

Vleugeldeuren

De spirituele opvolger van de DMC-12 wordt elektrisch en krijgt de bekende vleugeldeuren van weleer. 'Is dat wat de markt vraagt? Nee. De markt vraagt om een SUV, maar dat kan het merk nog niet aan', zegt De Vries. In een later stadium moet die SUV er wel komen.

Meer weten? Luister de uitzending van De Nationale Autoshow terug!

Gerelateerde artikelen