Mobiliteit6 mei '22 15:22

Schiphol verplaatst vluchten om te grote drukte te voorkomen

Auteur: ANP

Luchthaven Schiphol verwacht problemen door drukte op het vliegveld te kunnen voorkomen door zes vertrekkende vluchten naar Rotterdam The Hague Airport te verplaatsen.

Daarnaast neemt het vliegveld extra maatregelen, zoals de plaatsing van een extra overkapping buiten de terminal waaronder reizigers kunnen wachten. Schiphol hoefde vliegmaatschappijen niet te vragen om vluchten te schrappen, zoals vorige week gebeurde.

Naar verwachting stappen zaterdag 57.000 reizigers op Schiphol op het vliegtuig. Zondag vertrekken 63.000 passagiers van de luchthaven. Schiphol zet extra personeel in, onder wie medewerkers met een kantoorbaan.

Schiphol verplaatst vluchten om te grote drukte te voorkomen
Schiphol verplaatst vluchten om te grote drukte te voorkomen (ANP / Ramon van Flymen)

Een woordvoerder van Schiphol benadrukt dat het ondanks de maatregelen naar verwachting erg druk is komend weekend. Verreweg de meeste reizigers halen volgens de zegsman hun vlucht, verwacht de luchthaven. "Een enkeling misschien niet, maar dat is ook zo op normale dagen", zegt een woordvoerder

Schiphol en luchtvaartmaatschappijen voerden de afgelopen dagen overleg over de verwachte vakantiedrukte. Touroperator Corendon wijkt dit weekend voor drie vertrekkende vluchten uit naar Rotterdam The Hague Airport. TUI verplaatst twee vluchten naar de Rotterdamse luchthaven en Transavia één.

Lees ook | Geen KLM-vlucht? Dan geen schadevergoeding

Gerelateerde artikelen