Mobiliteit16 mei '22 08:28Aangepast op 16 mei '22 09:40

Ketheltunnel weer open, nog wel veel files

Auteur: ANP

De Ketheltunnel bij Rotterdam is rond 08.45 uur weer in beide richtingen geopend. Wel moeten de vele files in de regio nog oplossen, zegt de ANWB. De tunnel in de snelweg was maandagochtend enige uren dicht vanwege twee zieke personeelsleden die ingepland stonden de tunnel te bedienen.

De ochtendploeg, die normaal om 08.00 uur begint, was gevraagd eerder te komen. Rijkswaterstaat hoopt dat de tunnel zo snel mogelijk weer open kan. 'Maar pas als al het nodige personeel er is, de veiligheid in de tunnel staat voorop', aldus een woordvoerster.

Image
(ANP / ANP)

De dichte tunnel leidde tot een drukke spits rondom Rotterdam en in Zuid-Holland. Verkeer werd omgeleid via de A13 en de A20. Volgens de ANWB zal het nog even duren voordat de wegen weer filevrij zijn.

Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat het personeelstekort door ziekte een eenmalig incident is en voorziet niet dat het vaker gaat gebeuren dat de tunnel om deze reden dicht moet. Toezicht in de tunnels is belangrijk om de veiligheid te garanderen, stelt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Daarom kan de tunnel pas open "als al het nodige personeel er is, de veiligheid in de tunnel staat voorop", aldus een woordvoerster.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen