Mobiliteit31 mei '22 12:19

Steven van Eijck: 'KLM inlijven bij Mobiliteitsalliantie'

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan voorzitter Steven van Eijck ligt, wordt luchtvaartmaatschappij KLM ingelijfd bij de Mobiliteitsalliantie, die tientallen belangenverenigingen in de mobiliteit verenigt. 'Het hele vliegverkeer is nog niet aangesloten.' Met de overstap van Marjan Rintel, nu topvrouw NS (en aangesloten bij de Mobiliteitsalliantie), naar het bestuur van KLM, hoopt Van Eijck dat KLM zich ook zal aansluiten bij de alliantie.

'We hebben eerder met Barbara Visser, toen minister, een gesprek gehad. Zij vroeg ons toen om te overwegen om de luchtvaart te omarmen binnen de Mobiliteitsalliantie. We hebben het er toen over gehad, maar Visser was op een gegeven moment vrij snel weg, dus dat hebben we even laten rusten', legt Van Eijck uit. Nu KLM een nieuwe bestuurder krijgt, wil de voorzitter de gesprekken hervatten. 'Nu Marjan Rintel overgaat, hebben we afgesproken om dat gesprek opnieuw aan te gaan. Ik vind dat luchtvaart, maar ook bijvoorbeeld de binnenvaart aangesloten moeten worden bij de alliantie.'

(Miguel Ángel Sanz)

De toetreding van KLM tot de organisatie heeft wat weg van een uitbreiding van de NAVO, zo laat Van Eijck het klinken. 'Het is een vraagstuk wat voor 25 organisaties ligt, zoals de BOVAG, de ANWB en de Fietsersbond.

Modernisering en verduurzaming

De Mobiliteitsalliantie is een samenwerkingsverband van 25 mobiliteitspartijen, zoals treinbedrijven, reizigersverenigingen en lobby-organisaties voor mobiliteitsbedrijven. In het verband wordt onder andere nagedacht om het mobiliteitssysteem in Nederland te moderniseren en duurzamer te maken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen