Mobiliteit21 jun '22 06:09

Treinvertraging vaste prik deze zomer

Auteur: ANP

Treinreizigers wacht een hete zomer vol hinder. Niet alleen door personeelstekorten zullen er regelmatig geen treinen rijden, ook door talloze werkzaamheden aan het spoor zullen hele trajecten er langdurig uit liggen en moeten passagiers daar rekening houden met minimaal een half uur extra reistijd. Daarvoor waarschuwt ProRail in De Telegraaf.

'Er zal veel ongemak ontstaan door onderhoud en daarbij is het nu op bepaalde locaties zo dat Rijkswaterstaat (RWS) tegelijkertijd aan de weg werkt. Dat betekent dus dat daar zowel hinder is op de weg als op het spoor, maar het verkeer er ook in één keer van verlost is', zegt Coen van Kranenburg van ProRail. 'Het is een bewuste keuze om in de vakantieperiode zoveel werkzaamheden in één en dezelfde tijdspanne uit te voeren, waardoor niet wekenlang oponthoud ontstaat, maar het ’leed’ in een korte periode samenvalt.'

Reizigers die tussen Utrecht en Eindhoven de trein nemen, krijgen de komende zomer de meeste hinder voor hun kiezen. Er staan op dat traject twee grote werkzaamheden aan het spoor op het programma.

Image
(ANP / Hollandse Hoogte / VINCENT JANNINK)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen