Mobiliteit29 jun '22 07:00Aangepast op 29 jun '22 07:43

'Leaseauto's alleen nog elektrisch'

Auteur: BNR Webredactie

Leaserijders kunnen vanaf 2025 bij het uitzoeken van een nieuwe auto alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) bereidt regelgeving voor om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen met veel meer stekkerauto’s. Dat melden goed ingevoerde Haagse bronnen aan De Telegraaf.

Lees ook | EU-ministers bereiken akkoord over klimaatplannen

(Unsplash)

De maatregel is volgens bronnen nodig om de CO2-reductiedoelen te halen. Bovendien levert minder verbranding van fossiele brandstoffen ook een positief effect in de stikstofreductieplannen, redeneert het kabinet. 'Door de zakelijke autovloot versneld te vergroenen kan een belangrijke stap gezet worden', zegt een goed ingevoerde bron.

Podcast | BNR Mobility

Met het verplicht vergroenen van de zakelijke leasemarkt wil het kabinet op kortere termijn ook de tweedehandsmarkt voor elektrische auto’s vergroten. Die markt loopt vaak voorop, en omdat zakelijke rijders over het algemeen meer kilometers rijden, is het voor hen al snel aantrekkelijk, is de Haagse gedachte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen