Mobiliteit1 jul '22 12:59

Reisbedrijf Sunweb voert ook na half augustus vakanties uit

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Reisorganisatie Sunweb voert ook na half augustus alle vakanties uit. Dat geldt voor de vakanties van alle merken van Sunweb Group, waar Sunweb, Eliza was here, GOGO en Primavera onder vallen. Eerder had Sunweb aangekondigd dat alleen alle vakanties die vanaf 7 juli tot en met 14 augustus op de planning staan door zouden gaan, ondanks de vluchtbeperkingen op luchthaven Schiphol.

'Nadat wij onlangs het positieve nieuws konden brengen over de doorgang van alle geboekte vakanties voor de periode 7 juli tot en met 14 augustus, ben ik blij vandaag te kunnen aankondigen dat we ook alle vakanties in de tweede helft van de maand augustus en gedurende de maand september kunnen uitvoeren', zegt Sunweb-topman Mattijs ten Brink.

'Het was de afgelopen weken onze topprioriteit om al onze reizigers zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Hopelijk geeft dit nieuws hen nu alle ruimte om te gaan genieten van de voorpret en uit te kijken naar die welverdiende vakantie.' Sunweb laat weten dat alle vakanties die nu nog via Sunweb worden aangeboden op de verschillende websites actueel zijn, ook met vertrek via Schiphol.

Lees ook | Sunweb: 'We zijn twee jaar lang de helft van de omzet verloren'

Vakbond FNV Schiphol raadde eerder deze week echter af om nieuwe vakanties te boeken. Volgens Joost van Doesburg, campagneleider bij FNV Schiphol, zal de rust half september nog niet teruggekeerd zijn op de Amsterdamse luchthaven. De lange wachtrijen zouden zelfs nog tot 2026 kunnen aanhouden. 'Die kans is reëel als de overeenkomst tussen de vakbonden en de luchthaven niet heel goed ingevuld gaat worden. We hebben afgesproken dat het loon deze zomer én na de zomerperiode omhoog gaat. Maar de vraag is of dat voldoende is om mensen te behouden en aan te blijven trekken', aldus Van Doesburg.

Lees ook | FNV Schiphol: rust in september nog niet teruggekeerd

Gerelateerde artikelen