Mobiliteit27 jul '22 14:30

Alarmcentrale ANWB 280.000 keer gebeld door Nederlanders met pech

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De alarmcentrale van de ANWB is de afgelopen vier weken ruim 280.000 keer gebeld door Nederlanders met pech in het binnen- en buitenland. Vooral reizigers met autopech in het buitenland belden de centrale om hulp: zo'n 34 procent meer dan in dezelfde periode in 2019, de laatste 'normale' zomer voor corona.

(ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN)

De meeste autopechmeldingen kwamen uit Frankrijk, Duitsland en België. Reizigers belden vooral vanwege startproblemen, controlelampjes die gingen branden of een lekke band. De verkeersdienst merkt dat er dit jaar ook veel hulpverzoeken uit Spanje en Italië komen.

Corona

Vanwege de coronapandemie hebben veel autoverhuurbedrijven in het buitenland een deel van hun auto's verkocht waardoor het huren van een auto lastig kan zijn. De ANWB heeft daarom haar eigen vloot aan huurauto's uitgebreid en verdeeld over een aantal populaire vakantiegebieden in Europa. Zo hoeven Nederlanders met autopech in het buitenland geen vliegtuig of trein terug naar huis te nemen.

Extra drukte

De verkeersdienst verwacht dat de drukte de komende weken verder zal toenemen. Vakantiegangers moeten volgens de ANWB rekening houden met een langere wachttijd voordat ze geholpen kunnen worden. Reizigers wordt daarom aangeraden om voor vertrek de auto extra te checken.

Lees ook | Recordjaar voor autobergers


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen